Clephar is het enige Belgische laboratorium voor dermatocosmetica en vindt haar oorsprong in de apotheek van de familie Cleeren, vandaar de naam CLE (Cleeren) PHAR (pharmacie).
Vanuit de overtuiging dat een degelijke persoonlijke huidanalyse de basis vormt voor huidverbetering, werd hier een lijn verzorgingsproducten ontwikkeld, specifiek voor schoonheidsinstituten.


35 jaar later belanden we bij CSS Cosmetics, nog steeds een familiebedrijf en intussen hooggespecialiseerd labo in Sint-Truiden.
Het team CSS Cosmetics vertegenwoordigt meer dan 35 jaar gecombineerde ervaring in huidverbetering en productformulering en produceert de merken
Dermacoach, Clephar en Scin Architect naast een aantal private label merken voor esthetisch artsen en huiddeskundigen.


Onze focus blijft, in al onze activiteiten, liggen op hypoallergene, zuivere, kwalitatief hoogstaande en uiterst werkzame formules.

CLEPHAR is een 100% Belgische cosmeceutical die gebruik maakt van uit-zonderlijk hoge percentages werkzame ingrediënten en geavanceerde ‘delivery systems’ om de actieve bestanddelen efficiënt te transporteren en de doelcellen effectief te activeren.


Het uitgebreide CLEPHAR assortiment omvat een breed scala aan producten, ontwikkeld door een multidisciplinair team en op basis van diepgaande en actuele wetenschappelijke en biochemische inzichten.


Het CLEPHAR assortiment onderscheidt zich door het doeltreffend combineren van huidherstellende en intensief activerende ingrediënten.

Ons ultieme doel is het bereiken van een gezonde huid in perfecte balans.


We doen geen concessies aan kwaliteit. Alleen de zuiverste ingrediënten van farmaceutische kwaliteit worden gebruikt in CLEPHAR-producten.

We selecteren enkel stoffen waarvan de effectiviteit onweerlegbaar bewezen is voor opname als ingrediënt in een CLEPHAR-product.

NATUUR & WETENSCHAP

Momenteel stellen de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen ons in staat producten en werkstofcomplexen aan te wenden die actief het DNA van onze huidcellen herstellen om zo de epigenetische eigenschappen te verbeteren.

Dit betekent dat huidcellen die normaal gezien verloren zouden zijn omdat hun DNA beschadigd is, tóch hersteld kunnen worden, waardoor het proces van huidveroudering effectief vertraagd wordt.
We passen in CLEPHAR steeds nieuwe activa toe uit de fyto - en biotechnologie die een zeer specifieke functie hebben en deze ook doelgericht  uitvoeren. Plantaardig van oorsprong, de wetenschap helpt een handje om ervoor te zorgen dat deze stoffen hun missie in de huid uitgevoeren.


Sommige moleculen zijn zo ontworpen dat ze een verbinding leggen met bepaalde in de huidaanwezige receptoren. Andere moleculen stimuleren, stabiliseren of beïnvloeden de fysiologische mechanismen van de huid.


Geïnspireerd door de natuur… en gerealiseerd door wetenschap.

Onze kennis van en toegang tot de meest zuivere ingrediënten (Pharmaceutical Grade Ingredients) laat ons toe te garanderen dat onze producten volledig vrij zijn van schadelijke bestanddelen en allergenen en perfect aangepast aan een gevoelige huid. Hypoallergeen staat niet in contrast met huidverbetering:
Onze producten werken door:


- een maximale dosis aan actieve werkstoffen
- ze diep in de huid te brengen met exclusieve delivery-systemen
- de huidcellen te (re)activeren en belangrijke tekorten aan te vullen